Monday, December 19, 2011

♡ Atieqa Famyda & Maz Azura ♡


happy mondayy blogger's

yeahhh, finally sampai jugakk aku kat Kedah D.A niee an, selepas 7hours duduk dalam bass

okayy kali niee aku nak bercerita tentang Dua Orang Insan yang agak special laa kan :)

Atieqa Famyda

Okay nama dye diberi Nuratieqahfahmeeda Bt Ujang. Fuhh nama yang sangat panjang bukan ? Tapi itulah kenyataan tentang namanya, NO SPACE yaa. Perhubungan aku dengan Eqa dah pon menjangkau 1years 3weeks. Takk lama aku kenal dye tapi aku happy kawan dengan dye. Macam mana aku kenal dye, haa mehh sini aku cerita. Aku kenal dye semasa orentasi kemasukan intake dec 2010 POLIMAS.
Eqa adalah orang pertama kenal di KDA niee. Kenal mase beratur nak masukk ke dewan. Aku biasalah senyap jeaa(pemalu). Eqa nie kepphchi sikett. MSK selama seminggu habes then cari umah sewa, kebetulan minah nie pon takk dapat hostel, so kami cari dengan beg besarnya. Dapatlah rumah di Taman Siswa UUM. Kami ? 1cost, 1rumah & 1bilik. Sepanjang aku di KDA niee, mana ada Hani disitulah ada Eqa. haha! Taley pisah lah jwapannya. Eqa kenal aku luar dalam, bahkan dye tahu apa yang aku suka dan apa yang aku tak suka. Jatuh bangun akuu dye ada disisi aku ! Yea memang lah dye tidak sebaik mana, perangai dye ke laut jugak tapi dye ada hati nurani sebagai SAHABAT ! Itu aku respect dye. Memang dye salu perendahkan, perlekehkan aku, tapi aku take positive, aku tahu maksud dye sebaliknya. Sebab akuu nie BODOH terlalu mengharap benda yang pasti. Memang mendapat lah kan ! Eqa aku nak bagitahu kaw yang aku sayangkan kaw ! Thanks being my friend. Loveyouu muahmuah. 

masa nie melepak kat tasek
hoho xD

Maz Azura

Okayy sekarang tentang insan yang diberi nama Mar Azura Bt Mohd Bashah. Cara perkenalan aku dengan Maz niee pelikk siket, aku kenal dye melalui MukaBuku. Itu pon melalui seorang hamba Allah. Kalau bukan kerana dye mugkin aku takk kenal kott dengan Maz niee. Tapi tue cite lepas malas aku nak cakap, juz waste time akuu jeaa. Hari nie genap lah setahun aku berkawan dengan dye. Dalam setahun, aku cuma baru dua kali aku jumpa dye nie, pelikk bukan ? Jaraka kami jauh sangat, aku belajar di Polimas dan dye pulak belajar di KKHL. MukaBuku dan handphone lah yang mendekat aku dengan dye. Seperti Eqa dye juga orang kuat aku, jatuh bangun akuu dye sentiasa ada, tidak pernah jemu mensihati aku, tidak pernah jemu mendengar masalah aku. Even hanya dalam teknologi jeaa dye tahu segalanya tentang aku. Aku sayang kaw Maz ! Aku harap persahabatan kita akan kekal sehingga ke akhir hayat. Aku kawan dengan kaw sebab kaw bukan sebab dye ! Ingat tue okay ! Loveyouu muahmuah !

mase nie 2nd time jumpa
JJ Cheras


p/s: I lalalalove you both of youuu sayang si monster & si braces :) 1more thing yaa, err for some1 else ! kesah pulakk aku dengan ______ kaw tue ! pleasee laaa weyh :) * sorrry to say laa kan :)

Mekasih sudi baca entry LOVIN ^^

5 comments:

maz azura said...

haLuuuu keding !

uitt2 thanxxx jd sahabat aku..aku pun syg kau , janji eh pas nieyh jge diri kau bebaik tau..sayang kau sgt2 be happy ok...

hanilovin.blogspot.com said...

iye dont worry sayang, kn monster ade jge hamster comey cm aku niee.. tade sape berani sentuh taw..kaw tu pon jge diri jugakk, masuk sem4, last sem, study hard taw... :DD

maz azura said...

kau pun study hard okess...
cute ? hamster ?

xpon,haha...aku kau xyah risau ad 2giant jge aku haha

hanilovin.blogspot.com said...

okayokay ! pape roger umi yaa :)

maz azura said...

orite umi....hahaha